Matcha po jesensko
Vroča čokolada z matcho ali matcha po jesensko. Priznajmo si; dalje, kot je poletje puščeno za nami, prijetnejši postajajo domači naslonjači. Dodajmo še tiho potrebo po novih maščobnih (toplotnih) zalogicah in tu je stvar, ki misli okupira prav vsakemu – topla, toplejša, vroča čokolada. Kaj pa, če bi jo letos poskusili še malce drugače?
MATCHA VROČA ČOKOLADA
Čas priprave: 10 min
Priprava zate in osebo, ki ti je najbližje:
Sestavine:
– 3 posodice (mandljevega bio) mleka
– 4 čajne žličke kakava v prahu
– 6 čajnih žličk (kokosovega) sladkorja
– 4 čajnih žličk CHAYA matcha
Postopek priprave:
V srednje veliki grelni posodici segrej in zmešaj mleko, kakav in sladkor. Dodaj CHAYA matcha prah ter ga s pomočjo metlice raztopi v vroči mešanici. Po želji lahko nato ob kuhanju v mešanici raztopiš še čokolado v koščkih. Ko mešanica popolnoma zavre, jo odstavi s štedilnika in pusti, da se rahlo ohladi. Napitek nato natoči v skodelici, za piko na i pa po površini posuj še nekaj matcha prahu.
Veliko užitkov in dober tek želim!
(Slika vir: http://wholesomepatisserie.com)